Klachten, defecten en herroepingsrecht

Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent het ruilen en retourneren van producten alsmede het melden van klachten en defecten.. 

 

Klachten en Defecten:

Heeft u een klacht over ons product of over onze dienstverlening? Is uw bestelling beschadigd of defect bij aankomst? Neem dan contact met ons op via het online defectenformulier. Vanuit onze service afdeling ontvangt u op werkdagen binnen 48 uur een email met verdere instructies.

Wanneer de beschadigde of defecte bestelling op onze service afdeling aankomt, zal uw klacht onderzocht worden. Wij zullen in contact met u zo goed mogelijk naar een oplossing zoeken. Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

 

Retourneren:

De procedure:

Herroepingsrecht voor consumenten

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

Gedurende deze termijn kunt u datgene met het product doen wat redelijkerwijs nodig is om het product te beoordelen. Het is toegestaan het product uit te proberen zoals u dat ook in een fysieke winkel zou doen. Daarbij kunt u het product uit de verpakking halen, tenzij de verpakking een verzegeling bevat. Heeft u meer gedaan dan nodig was om het product te proberen, dan kunnen wij u daarvoor kosten in rekening brengen. 

Op het moment dat u met ons een regelmatige levering van producten bent overeengekomen verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, het eerste product fysiek in bezit krijgt. Om gebruikt te maken van uw herroepingsrecht verzoeken wij gebruik te maken van ons digitale formulier via deze link: defect en retour. Vanuit onze service afdeling ontvangt u op werkdagen binnen 48 uur een email met verdere retourinstructies. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt zullen wij u direct per e-mail een ontvangstbevestiging van sturen. Binnen uiterlijk 14 dagen na de retourmelding via de site of na het toesturen van het modelformulier dient u de producten terug te sturen.

U kunt ook gebruik maken van het modelformulier voor herroeping. Wij verzoeken u het product zoveel als mogelijk in de originele verpakking te retourneren. 

Terugbetaling
Nadat u gebruik heeft gemaakt van uw herroepingsrecht ontvangt u alle betalingen, inclusief eventuele leveringskosten voor de heenzending, zo snel mogelijk, uiterlijk binnen veertien dagen terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee u betaald heeft, tenzij u een andere methode met ons afspreekt. 
U draagt zelf de kosten voor de retourzending. Wij schatten dat deze kosten voor Nederland maximaal € 6,95 zullen bedragen. 

Uitsluiting herroepingsrecht
Het herroepingsrecht is uitgesloten voor:

  • Hygiëne producten, zoals opblaaskussens en meditatiekussen, kunnen niet geretourneerd worden als de verzegeling is verbroken
  • CD's, DVD's waarvan de verzegeling verbroken is.

Bovenstaande geldt alleen voor consumenten, zakelijke afnemers kunnen geen beroep doen op deze bedenktermijn.