Manduka PROlite informatiepagina

PRO Serie Manduka Yoga Mat

Wat is het verschil tussen de PRO en de eKO serie van Manduka?
De Manduka PRO Serie is bekend als de creme de la crme van yogamatten. het is de beste mat op de markt voor al meer dan 10 jaar. Ze zijn gemaakt van een eco-gecertificeerd PVC materiaal en emissie vrij gemaakt (zonder schadelijke stoffen), deze mat is is hierdoor een duurzame milieuvriendelijke keuze. De opervlakte structuur is stof achtig en antislip, zelf bij transpirtie. Manduka PRO yogamatten hebben de hoogste dichtheid van het materiaal in de markt waardoor ze extra steun geven. Samen met de levenslange garantie zijn deze yogamatten bedoelt om een levenlang mee te gaan.

De Manduka eKO serie is compleet gemaakt van natuurlijk rubber dit is de nieuwe generatie yogamat! De eKO Serie is volledig afbreekbaar en geeft een superieure anti slip beleving en zeer geschikt bij lichte of medium transpiratie. De bovenkant heeft een gesloten cel structuur en een anti slip zeegras motief en de onderkant een open cel structuur voor extra demping. De Manduka’s eKO yogamatten zijn gemaakt zonder schadelijke stoffen en is nog duurzamer dan de andere rubberen yogamatten op de markt.

Om de hygiene optimaal te houden hebben Manduka yogamatten een gesloten cel opvlakte, dit betekent dat de yogamat geen vocht of zweet absorbeert. Hierdoor zijn de matten hygienisch en hebben ze een lange levensduur.

Hoe zorg ik er voor dat de mat ingewerkt wordt zodat er optimale grip ontstaat?
Gebruik de mat! Men noemt dit ook wel het breken van de mat. Gebruikers ervaringen wijzen erop dat door dagelijks gebruik de mat het best 'ingewerkt' wordt. De stroefheid neemt namelijk toe met het gebruik.Een andere manier volgens gebruikers is om wat zeezout over je mat te strooien, dit vochtig te maken en licht te boenen met een spons. Daarna goed afspoelen en in de zon laten drogen.

Ik heb mijn mat uitgerold maar ruikt nog steeds, wat kan ik doen?
Je kan je yogamat langer uitgerold laten maar je kan ook de mat boenen met een oplossing van 50/50 water en biologisch azijn. 

Hoe reinig ik mijn PROlite yogamat?
Reinigen met een reiniger ZONDER oplosmiddelen en een vochtige doek. Daarna in de zon laten drogen. Doe de PROlite yogamat NIET in de wasmachine.

Waar is de mat van gemaakt?
Alle matten zijn ontworpen door yoga docenten voor optimaal comfort en duurzaamheid. De PROlite is gemaakt van eco-gecertificeerd PVC. Het bekende Oeko-Tex certificaat. Dit staat voor een fabricage zonder schadelijke stoffen.

Zit er latex in de PRO serie?
Nee, de Manduka PRO serie is latex vrij. Latex is a bij-product wat in natuurlijk rubber zit wat bij sommige mensen een alergische reactie kan geven. Dit zit niet in de PRO serie.

Ik heb net een mat gekocht en ik glijd nog een beetje, hoe kan dat?
Een mat moet ingewerkt worden, dat betekent dat er een dun laagje moet slijten voordat de optimale grip bereikt wordt. Dit is normaal bij yogamatten, bij dagelijks gebruik zul je merken dat dit na enige tijd steeds beter wordt. De PRO heeft direct al een goede grip maar dit wordt alleen nog maar beter. Wil je dit versnellen dan kun je volgens andere gebruikers wat zeezout over je mat te strooien, dit vochtig te maken en licht te boenen met een spons. Daarna goed afspoelen en in de zon laten drogen.

Is de PROlite een milieuvriendelijke keuze?
De PROlite is een milieuvriendelijke keuze, de mat gaat levenslang mee en hierdoor zorg je ervoor dat je slechts één maal een yogamat hoeft aan te schaffen (in tegenstelling wat je bij goedkope matjes vaak ziet). Hiermee verminder je de fabricage en afval van yogamatten. Daarnaast zijn de yogamatten geproduceerd volgens milieuvriendelijke processen. Tijdens de fabricage komen er geen schdelijke n belastende stoffen in het milieu terecht. Daarnaast heeft de PRO yogamat het Oeko-Tex certificaat, dit betekent dat er geen schadelijke stoffen in zijn verwerkt.