3 redenen waarom een Meditatiekussen onmisbaar is tijdens je meditatie.

Een Meditatiekussen. Een hulpmiddel dat eigenlijk niet meer weg te denken is uit een Yoga studio. Helaas zie je deze nog niet standaard terug in alle studio’s. Erg zonde, want het gebruik van een Meditatiekussen heeft namelijk vele voordelen. Veel Meditatiekussens zijn vaak gemaakt van katoen. Er kunnen verschillende soorten vulling in het meditatiekussen zitten. Ook is het mogelijk om na verloop van tijd de vulling bij te vullen. Er zijn verschillende redenen waarom het gebruik van een Meditatiekussen erg aan te bevelen is. De drie belangrijkste voordelen worden hieronder verder uitgelegd. 


#1 Een Meditatiekussen zorgt voor een comfortabele zithouding.
Een comfortabele zithouding is onmisbaar tijdens je meditatie sessie. Voorbeelden van comfortabele zithoudingen kunnen bijvoorbeeld de lotushouding of de kleermakerszit zijn. Er zijn vele zithoudingen die je aan kunt nemen, dus experimenteer vooral totdat je een geschikte zithouding gevonden hebt. Helaas zijn veel comfortabele zithoudingen voor veel Yogi’s nog erg lastig. Dit kan komen door bepaalde aandoeningen of zwakke of stijve rug- en bekkenspieren. Het gevolg hiervan is dat deze Yogi’s snel afgeleid zijn, pijnen ervaren of last hebben van tintelingen in de benen. 

Met een Meditatiekussen ben je in staat om een kleine holling in de onderrug te creëren. Hierdoor blijft de ruggengraat rechtop en is je nek in het verlengde van de ruggengraat. Daarbij kun je de knieën gemakkelijk buigen en de voeten gekruist naar je toe leggen. Vaak liggen de knieën nu direct op de grond, omdat je het bekken gemakkelijker kunt kantelen. Ook zorg je er op deze manier voor dat je minder kans hebt op tintelende benen. Hoe moeilijker je je bekken kunt kantelen, hoe meer je je zitvlak moet verhogen. Een manier om dit te meten is dat je knieën en onderbenen zo goed mogelijk op de grond liggen. Blijf het zitvlak verhogen totdat je knieën de grond raken. Er zijn verschillende hoogtes verkrijgbaar, dus let goed op de hoogte van het meditatiekussen. 


#2 Een meditatiekussen voor minder afleiding tijdens je meditatie.
Als je met een rechte rug en ruggengraat zit, ben je beter in staat om voor een langere tijd in dezelfde (meditatie)houding te blijven. Hoe comfortabeler je met een rechte rug zit, hoe beter je in staat bent om goed te kunnen mediteren. Als je last hebt van verschillende ongemakken, loop je de kans sneller afgeleid te worden, waardoor je meditatie verstoord kan raken. Met het gebruik van een Meditatiekussen wordt de kans op afleiding tijdens je meditatie aanzienlijk verminderd.  


#3 Een meditatiekussen kan helpen bij fysieke klachten.
Op het moment dat je last hebt van bijvoorbeeld rugklachten , is een meditatiekussen een goed ‘steuntje in de rug’. Een verhoging is van groot belang als je last hebt van dergelijke klachten. Ook kun je met bekkenklachten voordelen ervaren met een Meditatiekussen. Wel is het ten aller tijde van belang dat je de veiligheid in de zithouding behoudt. Overleg in dat geval dus eerst met een professional over welke zithouding of welk Meditatiekussen geschikt voor je is. 

Een grote collectie meditatiekussens, rond, halve maan of met borduursels vind je hier: Meditatiekussens

Geplaatst op: 11-08-2015

Reacties (0)

Schrijf een reactie
Uw naam:

Email:


Reactie: Note: HTML is niet vertaald!

Vul de onderstaande code in: