3 Goede gewoontes waar je deze herfst mee kun beginnen

 

Goede gewoontes. Hoe vaak nemen we ons niet voor om nieuwe goede gewoontes in ons leven te integreren? Zeker met het nieuwe jaar hebben we een hele lijst van dingen die we aan onze levensstijl willen veranderen. Vaak duurt het nog geen maand of we zijn al weer terug gevallen in onze oude (slechte) gewoontes. Hoe komt dat? En hoe kunnen we er voor zorgen dat we de nieuwe gewoontes wel volhouden?

Waarom pas in januari starten als het nu ook kan!
Veel mensen vinden het nieuwe jaar een goed moment om met een schone lei te beginnen en met een aantal nieuwe goede gewoontes te starten. Heel goed natuurlijk, maar eigenlijk is dit een vorm van uitstelgedrag. Want waarom wachten tot januari en niet nu meteen starten. Als het een goede gewoonte is kan je er het beste meteen mee beginnen. Je wilt het nu, wat betekent dat je nu het momentum hebt. Stel het dus niet uit tot januari omdat iedereen dit doet.

Hoe zorg je dat goede gewoontes blijven hangen?
Bij veel mensen lukt het vaak niet om nieuwe gewoontes blijvend te integreren in hun leven. Hoe komt dit? Dit komt omdat ze een bepaald resultaat voor ogen hebben. Als dit niet lukt, of er komen wat obstakels op hun weg, zijn ze gedemotiveerd en hebben ze niet meer de persoonlijke kracht om de gewoontes vol te houden. Richt je daarom niet op het eindresultaat, maar op het proces. In plaats van te denken ik wil binnen twee maanden 5 kilo afvallen, maak als gewoonte om geen frisdrank meer te drinken. Lukt dit op een consistentie basis? Kijk dan wat je nog meer kunt veranderen. Bijvoorbeeld twee stuks fruit eten. Er is geen einddoel, maar een verandering van je levensstijl. De enige manier waarop je kunt falen is door wel frisdrank te drinken. Dit is veel makkelijker dan per se die 5 kilo proberen te halen.

3 goede gewoontes om mee te starten in de herfst

1. Yoga

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van Yoga. Niet alleen maakt het je lichaam sterker en gezonder, maar ook je geest. Kortom, je zit veel lekkerder in je vel.

2. Meditatie

Naast Yoga kan het heerlijk zijn om te beginnen met mediteren. Dit geeft je zoveel innerlijke rust dat je het gevoel hebt dat je de hele wereld aan kan. Bovendien valt er niets aan te kunnen. Je moet het gewoon doen. De enige manier waarop je hiermee kunt falen is door het niet te doen.

3. Vroeg opstaan

Een uurtje of een half uurtje eerder opstaan kan wonderen doen. Het geeft je rust, tijd en mogelijkheden om aan jezelf te kunnen werken. Dit is een wereld van verschil met net iets te laat wakker worden en de hele dag gestresst zijn en achter de feiten aanlopen.

Welke van deze drie goede gewoontes ga jij deze herfst zeker integreren?

Geplaatst op: 25-09-2015

Reacties (0)

Schrijf een reactie
Uw naam:

Email:


Reactie: Note: HTML is niet vertaald!

Vul de onderstaande code in: