Meditatiekussen informatie

Alles voor je meditatiekussen

Welk meditatiekussen is geschikt?
  Basic lijn         Eco Friendly lijn    Professionele lijn    Extra lage kussens     Extra hoge kussens   Chakra kussens  
Ik ben beginner      X X        
Ik ben gevorderd   X X X    
Ik vind basis kwaliteit voldoende X          
Ik vind een goede kwaliteit belangrijk   X X X    
Ik wil professionele kwaliteit     X      
Ik wil 5 jaar garantie op de stiksels     X      
Ik wil Eco friendly    X        
Ik wil fairtrade X X X X X X
Ik wil een laag kussen       X    
Ik wil een extra hoog kussen         X  
Ik wil een chakra of Ohm kussen           X
Klik op de afbeelding om naar de gekozen lijn te gaan meditatiekussen basic Meditatiekussen eco friendly Meditatiekussen professioneel
 

Rond meditatiekussen

Meditatiekussens zijn in in vele maten. Afhankelijk van wat u zelf prettig vindt, of u een beginner of gevorderde bent kunt u een keuze maken. Onze meditatiekussens zijn 12 cm tot 14cm hoog, dit zijn over het algemeen prettige hoogtes om te zitten. Dit zijn ook de algemene standaard maten voor een meditatiekussen wereldwijd.

Het meditatiekussen is gevuld met gezuiverd boekweitkaf. Dit zorgt ervoor dat het meditatiekussen zich aanpast aan de vorm van het bekken waardoor uw rug recht blijft. Het meditatiekussen is voorzien van een rits aan de onderkant. In het meditatiekussen zit een binnenhoes, ook met rits zodat u de hoes van het meditatiekussen kan wassen en of het boekweit kan vermeerderen of verminderen.

Sinds 2013 hebben we ook ons eigen merk ZENZES meditatiekussens. Dit zijn ecologische meditatiekussens van hoge kwaliteit en voldoen aan de OE 100 standaard voor ecologische textiel producten. De hoogte van het mediatiekussen is 12cm voor de lage prijs van €28,50, het voordeel wat we behalen van eigen productie geven we direct terug aan u. De ZENZES kussen kunt u hier vinden: ZENZES meditatiekussen

De meditatiekussens zijn er in effen kleuren in verschillende kwaliteiten. Een ZENZES meditatiekussen en de professionele kussens zijn beide van zeer hoge kwaliteit. Op een professioneel meditatiekussen krijgt u maar liefst 5 jaar garantie op de stiksels. De zware katoenen keperstof gaat namelijk zeer lang mee. Via de groothandel vernomen wij dat een klant een keer na 25 jaar is terug gekomen omdat de stof uiteindelijk ging verslijten. Dit is de kwaliteit waar wij voor staan!

Ook hebben we meditatiekussens in het assortiment met Chakra tekens en de bijbehorende kleuren. Een chakra meditatiekussen is ook van een zeer stevige katoenen kwaliteit met op het meditatiekussen het chakra teken geborduurd. Bij ons vind u geen geplakte tekens op de kussens.

Ook wordt er vaak bij een meditatiekussen gebruik gemaakt van een meditatiemat. Bij ons zit er futon (katoen) in de meditatiematten en dit zorgt voor een zachte en warme ondergrond bij het zitten of liggen. De meditatiematten vind u hier: Meditatiemat

Meditatiekussens worden gebruikt voor zazen, zittende meditatie, en is een meditatievorm die beoefend wordt in het boeddhisme. Meditatiekussens worden ook veel gebruikt bij yoga. Een yogakussen is eigenlijk hetzelfde als een mediatiekussen en zorgt voor een optimale beoefing.

Klik hier voor alle meditatiekussens.

 

Halve maan meditatiekussen
Een halve maan meditatiekussen heeft een enigszins ronde gebogen vorm met  een licht schuin aflopend zitvlak. Het bekken krijgt daardoor vanzelf de juiste hellinghoek voor een rechte onderrug. Tevens krijgen de bovenbenen extra steun en de voeten meer ruimte.

Het halve maan meditatiekussen is voorzien van een rits aan de onderkant. In het meditatiekussen zit een binnenhoes, ook met rits zodat u de hoes van het meditatiekussen kan wassen en of het boekweit kan vermeerderen of verminderen.

Klik hier voor alle halve maan meditatiekussens

 

Reis en opblaasbaar meditatiekussen
Nieuw in het assortiment opblaasbare meditatiekussens van Samtem. Dit meditatiekussen ondersteunt u bij het vinden van de juiste lichaamshouding tijdens meditatie-oefeningen. Samten brengt u altijd weer in het midden, en zo in een goede zithouding. Dit meditatiekussen is eenvoudig mee te nemen dankzij het compacte formaat.

Ook nieuw zijn de reis meditatiekussens met boekweit vulling. Deze meditatiekussens zijn kleiner van formaat en daarom gemakkelijk mee te nemen. Ook kunnen deze kleine meditatiekussens gebruikt worden door kinderen.

Klik hier voor de reis meditatiekussens.