Opaal

Opaal 

Onze opaal collectie komt uit Autstralië, het gebied Lightning Ridge in New South Wales, daar waar mooie opalen en ook de zwarte opaal wordt gevonden. Wij kopen de opaal rechtstreeks bij een van de opaalmijnen waardoor we zelf de keuze kunnen maken uit de opalen en u een aantrekkelijke prijs kunnen bieden.

Ook verkopen we Ethiopische opaal, een voordeliger alternatief voor de Australische, echter is het kleurenspel geheel anders.

Wij verkopen onze opalen aan particulieren maar ook aan juweliers en ateliers die er verder sierraden van willen maken.
Opaal is een schitterende edelsteen met mooie eigenschappen welke binnen onze visie past: Voel je mooi van binnen en van buiten.


Hoe weet ik wat voor opaal ik koop?

Allereerst zijn onze opalen echte opalen uit Australië. We kopen ze  rechtstreeks van de opaalmijn en op de filmpjes kunt u zien dat het echte edelstenen zijn, op de achterkant zit bijvoorbeeld nog een stukjes zandsteen. Ook zijn onze opalen volle opalen en geen doublets. Een doublet is een opaal waarbij de toplaag opaal is en de onderste laag van een ander materiaal.

Al onze opalen krijgen de volgende kenmerken mee:

  • Het aantal karaat, aangeduid met ct. Het gewicht van de steen wordt vertaald in karaat. 1 karaat is 200 milligram
     
  • Daarnaast schalen wij alle opalen volgens onderstaand model:

          
          Hier wordt gekeken naar de onderliggende kleur van de opaal. Hoe donkerder hoe waardevoller, het zwarte haalt namelijk de kleuren naar boven. 

  • Ook kijken we naar de helderheid van de kleur en gebruiken hiervoor de internationale standaard van 1 tot 5. 1 betekent een doffe steen, de kleur komt moeilijk door de steen heen. 5 daarentegen is extreem helder en van top kwaliteit.
     
  • De kleur is als laatste ook bepalend voor de opaal. Zo wordt paars en blauw het meest gevonden en rood het minst. Het kan ook zo zijn dat een opaal meerdere kleuren heeft, bijvoorbeeld rood-blauw wat weer erg zeldzaam is. Wist u dat opaal meer kleuren heeft dan welke andere edelsteen? Over het algemeen verloopt het kleuren pallet voor een opaal als volgt:


Eigenschappen van opaal

Aan opaal worden een aantal eigenschappen toegewezen. De opaal staat voor creativiteit, interesse in kunst, liefde, vrolijkheid, originaliteit en spontaniteit. Ook werkt het zuiverend en helpt het het genezende vermogen van het lichaam. Het heeft een positieve werking op het geheugen, infecties, koorts en bijnieren.

Opaal is geschikt voor alle 7 chakra's en daarmee een uitmuntende edelsteen om te gebruiken.


Bewaren van opaal

Opalen bestaan voor meer dan 20% uit water. Daarom kunt u de opalen het best af en toe in een schaaltje met water leggen of een schaaltje met water bij de opalen zetten waar u deze bewaard (natuurlijk dank wel de opalen uit het plastic hoesje halen). Opalen verwerkt in een sieraad blijven door contact met het lichaam al in optimale conditie.
 


Onze collectie opalen vindt u hier: Opaal