Hoe vind ik de juiste Yoga mat?

De juiste Yoga mat, heb jij ‘m al ontdekt? Er zijn tegenwoordig erg veel verschillende soorten Yoga matten te koop. Allerlei merken, allerlei kleuren, verschillende prijzen en allerlei soorten. Welke moet je nu eigenlijk kiezen? Het is sowieso een grote aanrader om over een eigen Yoga mat te beschikken. Je heb de mat altijd binnen handbereik, het is comfortabel en bovendien is het ook nog eens heel hygiënisch. Een Yogamat aanschaffen is dus zeker een must, maar hoe vind je nu de juiste Yoga mat? Als je goed op weg geholpen wordt met het vinden van de juiste Yoga mat, scheelt dit een hoop zoekwerk en tegelijkertijd hopelijk veel onnodige kosten.

Waarom de juiste Yoga mat zo belangrijk is.
De juiste Yoga mat vinden kan in het begin flink wat werk zijn. Er is immers zoveel te vinden. Misschien ben je direct geneigd om voor de goedkoopste oplossing te gaan, maar blijkt deze al snel een duurkoop. Het is erg belangrijk tijd te investeren in het vinden van de juiste Yoga mat. Op het moment dat je te snel kiest voor een Yoga mat, dan kan het zijn dat de Yoga mat niet helemaal aan je wensen voldoet. Nadelen bij een verkeerde Yoga mat kunnen zijn dat de mat snel kan slijten, er kunnen stukjes loslaten van de mat, het comfort kan te wensen overlaten of je kunt gemakkelijk grip verliezen. De juiste Yoga mat vinden is dus van groot belang. En een aantal belangrijke punten die je mee kunt nemen in je keuze zullen hieronder verder uitgelegd worden.  

Waarom de juiste Yoga mat persoonsgebonden is.
Het allerbelangrijkste punt dat je je van tevoren moet bedenken is dat de juiste Yoga mat voor iedereen weer anders kan zijn. Bij het vinden van de juiste Yoga mat, is het eigenlijk van groot belang dat je kijkt naar je eigen wensen en situatie. Je kunt je bij het vinden de juiste Yoga mat jezelf bijvoorbeeld onderstaande belangrijke vragen stellen:

 • Waar ga ik mijn Yoga mat voor gebruiken?
 • Welke soort Yoga beoefen ik?
 • Gebruik ik mijn Yoga mat thuis, in een yoga studio of misschien buiten? Denk bij buiten gebruik dan bijvoorbeeld aan een gemakkelijk afneembare Yoga mat. 
 • Van welk materiaal wil ik dat mijn Yoga mat gemaakt is? 
 • Wil ik een Yoga mat die gemakkelijker vocht opneemt, of juist een dichte structuur heeft?
 • Wil ik een milieuvriendelijke Yoga mat?
 • Ga ik veel op reis en neem ik mijn Yoga mat dan vaak mee?
 • Welke lengte is voor mij belangrijk?
 • Welke dikte vind ik prettig? 
 • Welke garantie zit er op mijn Yoga mat?
 • Heb ik voorkeur voor een bepaalde kleur Yoga mat?


Deze vragen kunnen je helpen bij het vinden van de juiste Yoga mat. Een Yoga mat die geheel aan jouw wensen voldoet, waardoor je op een goede manier Yoga kunt beoefenen.

Hoe comfortabeler je mat, hoe minder afleiding tijdens je Yoga sessie!

Geplaatst op: 23-10-2015

Reacties (0)

Schrijf een reactie
Uw naam:

Email:


Reactie: Note: HTML is niet vertaald!

Vul de onderstaande code in: