Waarom Yoga voor het lichaam positief werkt

waarom_yoga_zo_goed_werkt
Yoga voor het lichaam, misschien is het wel de reden geweest waarom jij ooit een Yoga les bent binnen gestapt. Misschien wilde je graag afvallen, of leniger worden. Er zijn heel veel mensen die in eerste instantie Yoga voor het lichaam beoefenen, maar al snel blijkt dan dat Yoga veel meer is dan alleen maar de houdingen. Waarom Yoga voor het lichaam werkt, maar ook voor de geest kun je hieronder lezen. 

Voordelen van Yoga voor het lichaam
Er zijn verschillende voordelen te benoemen waarom Yoga voor het lichaam zo goed werkt. Doormiddel van de Yoga oefeningen bouw je meer spierkracht op in de diverse oefeningen. Alle spiergroepen doen mee. Als je de Yoga oefeningen en eventuele series met aandacht uitvoert, wordt er aan iedere spiergroep wel aandacht besteed. 

Daarnaast is de ademhaling erg belangrijk in de Yoga les. Een goede, volledige Yoga ademhaling zorgt er voor dat Yoga voor het lichaam positief werkt. Je voorziet het lichaam van een volledige inademing en uitademing. Hierdoor worden de spieren goed gevoed met zuurstof en zul je minder snel verzuren. 

Misschien merk je dat je doormiddel van focus op de ademhaling en het toepassen van de volledige ademhaling, je langer in een houding kunt blijven. Of dat je doormiddel van het toepassen van deze ademhaling ook meer spanning in het lichaam kunt toepassen. Hierdoor stimuleer je de flexibiliteit en de ontwikkeling van de spierkracht doormiddel van de adem. 

Yoga voor het lichaam en de geest
De voordelen die hierboven beschreven zijn, kunnen natuurlijk heel erg prettig zijn. Wel moet daarbij aangetekend worden dat dit eigenlijk slechts gevolgen zijn van Yoga. Yoga is voor het lichaam, maar ook zeker voor de geest. Als je je bedenkt dat heel veel lichamelijke klachten ontstaan door geestelijke ongemakken en problemen, dan kun je je misschien al voorstellen waar Yoga eigenlijk om draait. Juist de verbinding tussen lichaam en geest is waar Yoga om draait. Meer ontspanning in je hoofd door het beoefenen van Yoga, zal ook leiden tot minder blokkades en spanningen in je lichaam. 

Dit zorgt voor ruimte in je lijf en dus meer flexibiliteit. 
Forceer dus niet als je Yoga gaat beoefenen. Yoga draait niet om het hebben van een perfect figuur (wat is perfect eigenlijk?) of dat je je benen in je nek kunt leggen. 

Yoga voor het lichaam en voor de geest draait om ontspanning, uitdaging, het ontdekken van je mogelijkheden en beperkingen. Je werkt de spanningen uit je lijf en zorgt ervoor dat je jezelf traint om niet altijd maar in je gedachten te leven. 

Leef vandaag, leef in het nu. Zet je gedachten vriendelijk opzij en leer jezelf om de discipline te vinden om dagelijks jezelf te ontwikkelen. Leef gezond.

Dit zorgt dan niet alleen voor meer spierkracht en flexibiliteit, maar ook voor meer focus, creativiteit, ontspanning en zelfvertrouwen. Het is juist deze Yoga lifestyle die jou iedere dag weer verder laat ontwikkelen naar de beste versie van jezelf. En dat is precies waar Yoga om draait. 

Geplaatst op: 19-08-2016

Reacties (0)

Schrijf een reactie
Uw naam:

Email:


Reactie: Note: HTML is niet vertaald!

Vul de onderstaande code in: