Yoga hoofdstandbankje (Feetup)

feetup_yoga_hoofdstandbankje

Een Yoga hoofdstandbankje, ook wel Feetup genoemd. Het klinkt waarschijnlijk niet vreemd als dit handige hulpmiddel je kan helpen om gemakkelijker in de Yoga Hoofdstand te komen. Maar de Feetup kun je voor veel meer oefeningen als ondersteuning gebruiken. Benieuwd waarom dit hulpmiddel zo handig is? En of het jou kan helpen tijdens je Yoga oefeningen? Hieronder zullen we het je uitleggen.

Voordelen van een Yoga hoofdstandbankje
Er zijn diverse voordelen te noemen van een Yoga hoofdstandbankje. Ten eerste is het een perfect hulpmiddel om in de Yoga Hoofdstand te komen. Doordat er veel gewicht op je schouders rust, voorkom je dat je teveel gaat steunen op je hoofd en nek. Vooral bij de beginnende Yogi’s kan dit vaak voorkomen. Bijvoorbeeld omdat de armspieren nog niet genoeg ontwikkeld zijn voor deze Asana. Teveel druk op het hoofd en de nek kan nadelig werken en soms zelfs schadelijk zijn. Dit Yoga Hoofdstandbankje beschermt je hoofd en nek op een goede manier. Je hoofd en nek zijn helemaal vrij. Maar niet alleen voor de Yoga Hoofdstand kan deze Feetup een uitkomst bieden. Ook voor een uitdagende houding als de Opwaartse Boog houding is dit Yoga Hoofdstandbankje een handig hulpmiddel. Doormiddel van de Feetup kun je deze oefeningen veilig uitvoeren en stap voor stap opbouwen. Je ontwikkelt daardoor spieren die nodig zijn om uiteindelijk zelfstandig de houdingen uit te kunnen voeren. Een ander voordeel van het gebruik van een Yoga Hoofdstandbankje is dat je hiermee goed de buikspieren kunt trainen. Je gebruikt de buikspieren (in combinatie met de Feetup) immers om in de Yoga Hoofdstand te komen. Daarbij heeft de uitvoering van de Yoga Hoofdstand diverse positieve uitwerkingen. Zo zorgt deze houding er bijvoorbeeld voor dat zuurstofrijk bloed direct richting het hoofd stroomt. Dit werkt ontspannend en tegelijkertijd zorgt dit voor meer energie. Deze omgekeerde houding zorgt er ook voor dat er minder druk op de wervelkolom komt. Dit werkt positief en ontspannend voor de wervelkolom. 

Voor wie is een Yoga hoofdstandbankje een aanrader?
Als je moeite hebt met het uitvoeren van de Yoga Hoofdstand, dan kan dit Yoga hoofdstandbankje een uitkomst bieden. Deze Feetup zorgt er namelijk voor dat je gemakkelijk de Yoga Hoofdstand kunt opzetten. Ook als je bijvoorbeeld moeite hebt met het in balans blijven in deze houding. Het in balans blijven en recht op blijven staan, kan te maken hebben met het kantelen van het bekken. De Feetup geeft je de mogelijkheid om stap voor stap steeds comfortabeler te worden met het kantelen van het bekken. Ook kun je last hebben van een omgekeerde houding. Je kunt gedesoriënteerd raken.  Je kunt zelfs wat bang zijn om letterlijk op zijn kop te komen staan. Het gebruik van de Feetup is veilig en geeft je vertrouwen, focus en rust. 

Waar moet je op letten bij een Yoga hoofdstandbankje?
Het is ten aller tijde belangrijk om de Feetup veilig te gebruiken. Kijk daarom eerst goed hoe je het hulpmiddel gebruikt. Mensen met een te hoge of te lage bloeddruk wordt afgeraden om omgekeerde houdingen uit te voeren. 

Klik hier om het Feetup hoofdstandbankje te bekijken.

Geplaatst op: 24-05-2016

Reacties (0)

Schrijf een reactie
Uw naam:

Email:


Reactie: Note: HTML is niet vertaald!

Vul de onderstaande code in: