Een Meditatiebankje, comfortabel en alert mediteren!

Een Meditatiebankje, misschien heb je het al eens gezien. Of misschien ben je nog helemaal niet bekend met dit handige hulpmiddel. Als je nog niet eerder in contact bent gekomen met dit hulpmiddel, dan kan het zeker een aanrader zijn om je er als (beginnende) Yogi iets meer in te verdiepen. Lees hieronder waarom een Meditatiebankje jouw meditatie heel erg kan stimuleren. 

Waarom een Meditatiebankje je kan helpen
Een Meditatiebankje kan je heel erg helpen. Een Meditatiebankje zorgt ervoor dat je goed rechtop kunt zitten. Daarbij zit je ook comfortabel. Je rug is recht en je creëert een kleine holling in de onderrug. Deze comfortabele zithouding is van groot belang voor je meditatie. Je bent namelijk pas in staat om goed te kunnen mediteren als je rug helemaal recht is. 

Misschien vraag je je nu af waarom je dan vandaag de dag vaak zo’n hulpmiddel als een Meditatiebankje nodig hebt tijdens je meditatie. De Yogi’s van vroeger mediteerden immers toch ook zonder deze hulpmiddelen?

De tijd waarin we leven is veranderd. De Yogi’s van vroeger startten al op heel jonge leeftijd dagelijks met Yoga. Wij beoefenen Yoga vaak minder intensief en zijn dus ook minder flexibel. Vaak komen we ook pas op latere leeftijd in aanraking met Yoga. Daarbij kunnen diverse blokkades of spanningen in het lichaam zorgen voor minder flexibiliteit. Helemaal in het bekkengebied. Waar het in ieder geval op neerkomt, is dat wij vandaag de dag vaak minder flexibel zijn in het bekkengebied. We kunnen zonder een hulpmiddel niet volledig zelfstandig rechtop zitten. Een kleine ondersteuning onder het zitvlak kan dit gemakkelijk voor je oplossen.  

Welke Meditatiebankjes zijn er te koop?
Er zijn heel veel verschillende Meditatiebankjes te koop. Zo zijn er een aantal die je bijvoorbeeld kunt opklappen, je hebt Meditatiebankjes die in het midden de poten hebben of Meditatiebankjes die de poten aan de buitenkant hebben. Dit heeft invloed op de manier waarop de benen geplaatst kunnen worden onder het Meditatiebankje.

Daarbij lopen de meeste Meditatiebankjes een beetje schuin naar voren, zodat je goed rechtop kunt zitten. De vorm van het zitvlak van de Meditatiebankjes kan ook verschillen. Ook hierbij geldt dus dat het belangrijk is om te kijken naar je eigen wensen en mogelijkheden. Vaak zijn de Meditatiebankjes gemaakt van hout. Het kan dus prettig zijn om een kussentje op het Meditatiebankje te plaatsen als je dat helpt om comfortabeler te zitten. Er zijn speciale passende meditatiekussentjes te koop voor een Meditatiebankje.

En wat als een Meditatiebankje niet bij mijn wensen past?
Op het moment dat je wel graag gebruik zou willen maken van een hulpmiddel tijdens je meditatie, maar het Meditatiebankje niet bij je past, dan zijn er nog meerdere mogelijkheden. Zo kun je diverse meditatiekussens in verschillende vormen en diktes vinden. Deze kussens zijn lager bij de grond en gemakkelijk in dikte aan te passen. 

Kijk dus vooral naar je eigen wensen en mogelijkheden. Het belangrijkste is dat je voor een langere tijd ongestoord kunt blijven zitten!

Al onze meditatiebankjes staan hier: Meditatiebankjes

Geplaatst op: 09-11-2016

Reacties (0)

Schrijf een reactie
Uw naam:

Email:


Reactie: Note: HTML is niet vertaald!

Vul de onderstaande code in: