Power Yoga; Wat is het en hoe begin je er mee?

power_yoga

Zoals je misschien weet zijn er ontzettend veel verschillende soorten Yoga. Zoveel, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Zeker als je net wilt beginnen met Yoga kan dit erg lastig zijn. Daarom zullen we in deze blog wat meer aandacht besteden aan een van deze stromen van Yoga, namelijk Power Yoga. Lees hieronder verder om erachter te komen wat Power Yoga precies is en hoe je er mee kunt beginnen.

Wat is Power Yoga?
Power Yoga is, zoals de naam al doet vermoeden, een krachtige vorm van Yoga. Waar stijlen als Yin-Yoga zich meer richten op het ontspannen, richt Power Yoga zich meer op echt krachtige houdingen. Het doel van Power Yoga is dan ook om kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en interne warmte te creëren. Power Yoga is afgeleid van Ashtanga Yoga en wordt vooral veel gedaan bij fitnessscholen. Dit omdat deze vorm van Yoga goed aansluit bij de fysieke aspecten van fitnessscholen. Helaas worden de ontspanningsoefeningen en de meditaties vaak weggelaten. Wanneer dit het geval is, spreek je eigenlijk niet echt meer van Yoga, maar meer van een fysieke work-out. Wees dus voorzichtig wanneer je Power Yoga lessen gaat volgen. Kies voor lessen waarbij er ook aandacht wordt besteed aan de ademhaling, ontspanningsoefeningen en meditaties.

Voordelen van Power Yoga
Wanneer Power Yoga op de juiste manier gevolgd wordt, zijn de effecten van deze actieve vorm van Yoga al snel merkbaar. Veel mensen starten met Power Yoga omdat ze willen afvallen. Dit is niet het uiteindelijke doel van deze vorm van Yoga. Meer een bijverschijnsel. De reden dat veel mensen blijven hangen is het fijne gevoel en de hoeveelheid energie die ze hebben na het volgen van een Power Yoga les.

Power Yoga heeft dus verschillende voordelen:

  • Opbouw van kracht in de spieren
  • Het uithoudingsvermogen wordt getraind
  • Flexibiliteit en balans nemen toe
  • Je krijgt er meer energie van
  • Kleine pijntjes zoals rug en nekklachten verminderen
  • Je valt er van af
  • Na afloop voelt je lichaam gezond en ontspannen aan

Hoe begin je met Power Yoga?
Power Yoga is een hele intensieve vorm van Yoga. Begin je net met Yoga? Dan raden we je aan om eerst  kennis te maken met de basishoudingen van Hatha Yoga. Dit is de meest gangbare vorm van Yoga. Wil je je daarna verder ontwikkelen, kies er dan voor om een keer een aantal Power Yoga lessen te volgen, om te kijken of dit bij je past. Zijn er geen Power Yoga lessen bij jou in de buurt? Goede alternatieven zijn Asthanga Yoga, Vinyasa Yoga en Vinyasa flow Yoga. Dit zijn allemaal intensieve vormen van Yoga. Doe je al wat langer aan Yoga en heb je het idee dat je de basis redelijk onder de knie hebt? Dan raden we je zeker aan om ook eens een keer een andere vorm van Yoga te proberen, dus bijvoorbeeld Power Yoga.

Geplaatst op: 05-01-2016

Reacties (0)

Schrijf een reactie
Uw naam:

Email:


Reactie: Note: HTML is niet vertaald!

Vul de onderstaande code in: