Wat is Yoga? Antwoorden op 5 belangrijke vragen

Yoga wordt steeds populairder. Meer en meer mensen gaan de voordelen van Yoga inzien. Heel goed natuurlijk. Maar het brengt ook een aantal vragen met zich mee. Want wat is Yoga nu eigenlijk precies? In deze blog willen we wat meer duidelijkheid schetsen over wat Yoga wel en niet is. We behandelen de 5 meeste gestelde vragen over Yoga.

 

Wat is Yoga? - 5 vragen

1. Wat zijn de voordelen van Yoga?

Als je een antwoord wilt geven op de vraag ‘Wat is Yoga?’, dan kom je al snel uit bij de voordelen die Yoga met zich mee brengt. Er zijn ontzettend veel voordelen van Yoga, teveel om in een blogpost op te noemen eigenlijk. Bovendien zijn deze voordelen per persoon verschillend. Wat het jou kan brengen, geldt misschien niet voor iemand anders. 

Hieronder onze top drie voordelen van Yoga:

  1. Het helpt je om te ontstressen. Vaak zijn we met onze gedachten heel ergens anders dan in dit moment. Piekeren over de toekomst of het verleden zorgt vaak voor veel stress.
  2. Vaak onnodige stress.
  3. Yoga helpt je om je aandacht in het hier en nu te krijgen, waardoor je je minder gestresst zult voelen.
     

2. Is Yoga een sport?

Kort geleden is Yoga nog in het nieuws geweest omdat het de snelst groeiende sport van Nederland is. Hier zijn we natuurlijk superblij mee, alleen Yoga kan niet echt omschreven worden als een sport. Er zit namelijk geen competitie element in. Je staat er alleen voor jezelf. Het is meer een vorm van persoonlijke ontwikkeling. Ontdekken wie je bent en wat je passies zien. Dit doe je door in contact te komen met je lichaam en geest.
 

3. Kan je afvallen door Yoga?

Veel mensen worden in eerste instantie aangetrokken door de fysieke voordelen van Yoga. En ja, kunt zeker afvallen door Yoga. Zeker bij fysieke vormen van Yoga zoals Power Yoga of Vinyasa Flow Yoga. Je kunt dus zeker afvallen door Yoga, maar dit is niet het uiteindelijke doel van Yoga.
 

4. Moet je flexibel zijn om Yoga te doen?

Dat je flexibel moet zijn om met Yoga te beginnen is een groot misverstand. Je gaat juist Yoga doen omdat je flexibeler wilt worden. Net zoals je gaat fitnessen om sterker of fitter te worden. Maak je dus vooral geen zorgen als je niet je tenen aan kunt raken.
 

5. Is Yoga voor iedereen?

Ja Yoga kan door iedereen beoefend worden. Op de vraag ‘Wat is Yoga’ geven veel mensen al snel een antwoord dat het een religie is, of dat het zweverig is, maar dit is een misverstand. Yoga is een levensstijl en het kan door iedereen beoefend worden, ongeacht je geslacht, je leeftijd, je fysieke of mentale toestand of je herkomst. 

Geen smoesjes meer om niet op de Yogamat te stappen dus ;-).

 

 

Geplaatst op: 17-07-2015

Reacties (0)

Schrijf een reactie
Uw naam:

Email:


Reactie: Note: HTML is niet vertaald!

Vul de onderstaande code in: