Waarom goede Yoga kleding zo belangrijk is.

De Yoga kleding die je draagt kan belangrijker zijn dan dat je misschien in eerste instantie zou denken. Net zoals dat je investeert in diverse sportkleding, is het ook heel erg aan te raden om te kijken naar de juiste Yoga kleding. Het draait bij Yoga dus niet alleen om een goede Yoga mat en diverse hulpmiddelen, maar ook de kleding die je draagt. Als je namelijk gebruik maakt van fijne Yoga kleding, ben je beter in staat om Yoga uit te kunnen voeren. Je ervaart minder ongemakken en bent minder snel afgeleid. Hoe minder prikkels en ongemakken van buitenaf je ervaart, hoe beter je in staat bent om je Yoga les beter te kunnen doen. 

Hoe vind ik geschikte Yoga kleding?

Er zijn heel veel verschillende soorten Yoga kleding te verkrijgen. Van strakkere Yoga kleding tot losse kleding. Van felle prints tot zachte pasteltinten. Van (biologisch) katoenen Yoga kleding tot Yoga pants gemaakt van plastic PET flessen. Toch blijft het altijd het belangrijkste dat je je er zelf prettig in voelt. Ook is het belangrijk om te kijken naar de soort Yoga die je doet. Voor bijvoorbeeld Bikram Yoga of Hot Yoga, is het aan te raden naar kortere Yoga broekjes en Yoga tops. Je wilt in dit geval namelijk niet in een lange broek de Yoga les volgen.

Bij Hatha Yoga kan het prettig zijn om een langere broek en tops aan te trekken. Je staat hierbij langer in een houding en je voert de Yoga les niet op een hoge temperatuur uit. Warmere kleding kan dus prettig zijn. 

Als je Vinyasa  Yoga volgt, dan kan het prettig zijn om van een strakkere Yoga broek gebruik te maken. Je doet hierbij dynamische series, waardoor je vaak naar voren of naar achteren stapt. 

Bij een wijdere broek kun je soms in je broek ‘blijven hangen’ en dit kan erg afleidend en vervelend zijn. 

Welke Yoga kleding je beter niet kunt dragen

In principe is het aan jezelf om de Yoga kleding uit te kiezen die het beste past bij jouw soort Yoga en waar je je lekker in voelt. Het is erg af te raden om Yoga kleding te dragen die je vaak recht moet trekken. Kleding dat bijvoorbeeld erg omhoog kruipt of af zakt. Dit kan erg afleidend zijn. Ook kan een gladde stof, niet ademende stof erg vervelend zijn. Hierdoor wordt de warmte nog meer vast gehouden, wordt het zweet minder snel opgenomen in je Yoga kleding en zal je het idee hebben dat je bij een zware Yoga les ‘van je mat af drijft’ of minder grip hebt op de yoga mat. 

Ook kun je in bepaalde houdingen, bijvoorbeeld de boomhouding, extra last hebben van een gladde stof. Als je je voet op een glad sport broekje moet plaatsen in de boomhouding, heb je veel meer kans op het uitglijden van je voet. Hierdoor ben je dus minder tot niet goed in staat om de houding goed uit te kunnen voeren. 

Laat jouw Yoga kleding geen belemmering zijn voor je Yoga les!

 

Geplaatst op: 25-08-2015

Reacties (0)

Schrijf een reactie
Uw naam:

Email:


Reactie: Note: HTML is niet vertaald!

Vul de onderstaande code in: