Yoga voor lichaam en geest

Is Yoga voor lichaam en geest? Een vraag die misschien bij je naar boven komt als je net begint met Yoga of als je graag zou willen starten met Yoga. Er zijn vandaag veel verschillende soorten Yoga die je kunt beoefenen. Daarbij kun je tegenwoordig in bijna iedere stad wel een Yoga les volgen. Ook kun je online heel veel informatie en foto’s vinden. Je wordt overspoeld met Yoga. Maar wat houdt Yoga nu eigenlijk écht in? Soms lijkt het wel of Yoga alleen nog maar draait om de verschillende Yoga oefeningen (Asana’s), maar dit is slechts een klein onderdeel van wat Yoga inhoudt. Benieuwd waarom Yoga voor lichaam en geest is? Hieronder kun je er meer over lezen.

Waarom Yoga voor lichaam en geest is
Yoga voor lichaam en geest. Misschien ben je geneigd om door de foto’s en filmpjes op social media direct te denken aan de Yoga houdingen die je uitvoert. Maar Yoga is veel meer dan alleen Asana’s. Er zijn heel veel verschillende onderdelen binnen de Yoga. En de Asana’s zijn er daar eigenlijk maar één van. Bij de uitvoering van alleen de Asana’s ben je alleen met het fysieke aspect bezig. En dat is een groot misverstand. Yoga is namelijk geen sport. Sterker nog, van origine zijn de Yoga oefeningen bedoeld om het lichaam en de geest voor te kunnen bereiden op een goede meditatie.

Waarom Yoga voor lichaam en geest zo belangrijk is
Yoga voor lichaam en geest is erg belangrijk. Vandaag de dag worden we aan zoveel prikkels per dag blootgesteld, dat we als het ware steeds de trigger krijgen om ergens anders dan in het nu te leven. Mogelijke gevolgen? Teveel prikkels. Slapeloosheid. Stress. Een burn-out. Door je lichaam en geest te trainen om in het nu aanwezig te zijn, kun je als het ware zelf beter selecteren wat op dit moment belangrijk is. Natuurlijk ontwikkel je meer spierkracht en flexibiliteit doormiddel van de Asana’s, maar dit is eigenlijk een bijkomend voordeel. Mogelijke gevolgen? Ontspanning, meer energie, toename van creativiteit, betere focus, ontwikkeling van spierkracht en flexibiliteit. 

Waarom Yoga voor lichaam en geest voor iedereen mogelijk is
Vaak wordt gedacht dat Yoga alleen voor hele flexibele mensen mogelijk is. Misschien omdat men denkt dat het alleen de Asana’s inhoudt? Yoga voor lichaam en geest is voor iedereen. Het is voor iedereen mogelijk om Yoga houdingen (al dan niet aangepast) uit te voeren. Warm het lichaam op. Train je focus. Op deze manier ben je in staat om de geest en het lichaam tot rust te brengen. Zo kun je gemakkelijker voor een langere tijd in een comfortabele zithouding blijven voor je meditatie. Het is vooral belangrijk om de discipline te vinden om iedere dag aan Yoga te doen. Bijvoorbeeld een ochtendroutine die je helpt om iedere dag aan je lichaam en geest te werken. Onderhoud je lichaam en geest. Net zoals dat je aandacht besteedt aan het uitzoeken van je kleding of het schoonmaken van je huis. 

Wil je thuis zelf yoga proberen? Kijk dan eens bij onze yoga DVD's en onze yogamatten

Geplaatst op: 23-11-2015

Reacties (0)

Schrijf een reactie
Uw naam:

Email:


Reactie: Note: HTML is niet vertaald!

Vul de onderstaande code in: