Yoga mat informatie

Yogamat_informatie

Welke yogamat past bij jou?

Het is belangrijk om de juiste Yoga mat te kopen zodat deze voldoet aan de verwachtingen en aan het soort yoga dat je beoefent. Daarom hebben wij deze informatie pagina opgesteld om je op weg te helpen naar jouw ultieme Yogamat. We beginnen met uitleg over de verschillende eigenschappen van yoga matten en daarna een keuzehulp aan de hand een aantal kenmerken die bij yogamatten passen.

 

Eco yogamatten
Ecologische yogamatten zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Rubber heeft de eigenschap dat het enorm veel grip geeft, zelfs onder vochtige omstandigheden. Daarom wordt deze yoga mat veel gebruikt bij hot, bikram yoga en power yoga als Ashtanga. Daarnaast is deze yoga mat dankzij het natuurlijk materiaal biologisch afbreekbaar.


yogamat_eco_manduka

Klik hier om naar alle ekologische matten te gaan

 

Sticky PVC yoga matten
Deze yoga mat wordt eigenlijk het meeste gebruikt. Deze worden ook wel antislip yogamatten genoemd omdat deze yoga mat goede grip eigenschappen heeft. Deze yoga mat heeft een gesloten cel structuur wat betekent dat zweet en vocht niet in de mat kan trekken. Hierdoor wordt bacterie vorming tegen gegaan. De matten zijn sterk, hygienisch en absorberen schokken. Deze yoga mat is geschikt voor alle soorten yoga behalve waarbij je veel zweet als Ashtanga en Bikram yoga. Gebruik dan bijvoorbeeld een extra yoga handdoek. Deze yogamatten worden naarmate het gebruik steeds stroever. Wij zien dat bij ons de Manduka PROlite het meest gekocht wordt.


yogamat_sticky

Klik hier om naar alle sticky matten te gaan

 

TPE yoga matten
Deze yoga matten zijn milieuvriendelijk, hygiënisch en geschikt voor mensen met allergiëen, aangezien ze volledig vrij zijn van PVC en latex. Ze kunnen volledig gerecycled worden en zijn met name geschikt voor de softe yoga vormen omdat het een zeer zacht materiaal is. De yoga mat is veelal 6mm dik en geeft hierdoor een heerlijke zachte demping. 


yogamat_tpe

Klik hier om naar de TPE yogamatten te gaan

 

Dikke Studio Yogamatten
Deze yogamatten kenmerken zich door een dikte van 6mm voor extra demping en comfort. Een goed voorbeeld hiervan is de Manduka Pro yogamat. Vrij van schadelijke stoffen en anti-allergie omdat er geen latex in zit. Deze studio yogamat leent zich voor alle soorten yoga. Door de levenslange garantie van Manduka koop je een mat 'for life'. De yogamat is in de standaard maat verkrijgbaar of in de extra lange maat, 216cm, zodat je met alle oefeingen altijd en overal een yogamat onder je hebt liggen.


yogamat_studio_manduka

Klik hier om naar de Manduka PRO studio yogamatten te gaan

 

Travel yoga matjes
Super handig voor op reis, eenvoudig op te rollen of te vouwen. Met super veel grip omdat deze van natuurlijk rubber zijn gemaakt. Leg ze op de grond of het gras en op vakantie behoud je toch het comfort van een yogamat.


yogamat_travel

Klik hier om naar de travel yogamatjes te gaan

 

Kinder yoga matjes
Manduka's LiveON Kids Yoga Mat is de ideale mat om je kind te laten beginnen met yoga. Niet alleen heeft deze kinder yogamat leuke kleuren maar ook leuke dierlijke prints. Daarnaast is deze kinder yogamat zeer licht, slechts 500 gram en is deze yogamat ook nog eens 100% recyclebaar. Op deze manier leer je je kind verantwoord om te gaan met het milieu.

 

Klik hier om naar de kinder yogamatjes te gaan

 

Welke yoga mat is geschikt?
Ik doe aan Hatha yoga Klik hier
Ik doe aan power yoga Klik hier
Ik doe aan hot (bikram) yoga Klik hier
Ik doe aan soft yoga Klik hier
Ik wil professionele kwaliteit Klik hier
Ik wil een ecologische mat Klik hier
Ik heb niet veel te besteden Klik hier
Ik zoek een 6mm dikke mat Klik hier
Ik zoek een mat voor op reis Klik hier

 

Mocht je nog vragen hebben over de keuze van jouw Yogamat, dan kun je altijd even contact met ons opnemen onderaan deze pagina!